32. SKS že v pripravi!
23. – 27. 11. 2016
fotografije
 
 
 
 

Poslanica Primoža Suhodolčana, ambasadorja Cicifesta

Poglejmo knjigo v oči!
Zdaj je pravi trenutek, da si vzamemo čas drug za drugega in se odkrito ter iskreno pogovorimo. Nam ima knjiga še kaj povedati? Smo jo mi pripravljeni poslušati?  

Še vedno je nekaj posebnega med nami!
Knjiga si želi naše družbe. Pa ne samo v šoli, knjižnici ali knjigarni, skupaj smo lahko tudi v parku, na dvorišču, pikniku, morju ali v slaščičarni. Samo spomnimo se, kako prijetno je, kadar kakšnega deževnega večera zleze s police na kavč in se nam stisne v roke. To so zelo posebni trenutki in temu se reče pravo domače branje.

Zaprimo oči in zaživimo!
Branje je nepozaben izlet tja, kamor se najraje odpravijo radovedni. Ne bodimo presenečeni, ko se nam bodo ti svetovi predstavili kot veseli, žalostni, včasih napeti, večkrat tudi drzni in zabavni. Z razigrano domišljijo lahko postanejo celo debeli ali suhi, veliki ali majhni, včasih celo grozljivi, črvivi in plesnivi. V knjigah in v naši domišljiji je dovoljeno prav vse!  

Odprimo oči in postanimo pravi bralci! 
Vsem na ves glas povejmo, da je branje prava stvar! Tudi knjiga sama komaj čaka, da nam to sporoči. Zato si branja ne samo zaželimo, ampak ga kar zahtevajmo! Knjiga, ti pa poišči bralca! Skupaj bomo z lahkoto premagali vse črke, od prve do zadnje v abecedi! S tem se nam bo odkril popolnoma nov, čaroben in veličasten svet! 
Kadar knjigo pogledamo v oči, smo bralci zmagovalci!

 

Novost 31. slovenskega knjižnega sejma, ki združuje skrbno pripravljen in načrtovan program za mlajše obiskovalce, nastal s sodelovanjem mestnih kulturnih ustanov ter samostojnih ponudnikov animacije in zabave. Potekal bo kar na dveh sejemskih prizoriščih. Na odprtem odru v Veliki sprejemni dvorani (blizu vhoda s ploščadi Trga republike) se bodo vrstile ustvarjalne delavnice Živalskega vrta Ljubljana, Javnega sklada za kulturne dejavnosti (območna izpostava Ljubljana), Muzeja in galerij mesta Ljubljana, Lutkovnega muzeja, Lutkovnega gledališča Ljubljana, Mednarodnega likovnega grafičnega centra in drugih. V dvorani Duše Počkaj si boste z otroki lahko ogledali gledališke predstave Lutkovnega gledališča Ljubljana in Pionirskega doma.