32. SKS že v pripravi!
23. – 27. 11. 2016
fotografije
 
 
 
 

Predstavitve založb

SREDA, 25.11.

11.00-13.00

Interni posvet o zasnovi in delovanju portala revije.si ter načinih sodelovanja revijalnih založnikov, Dvorana M1 (-1)

Predstavitev portala Revije.si (JAK RS), ki informira o slovenskih literarnih, otroških, humanističnih in kulturnih revijah ter omogoča prosto dostopnost njihovih celotnih številk. Dogodek je namenjen založnikom subvencioniranih revij ter drugim za sodelovanje zainteresiranim revijalnim založnikom. Poleg informacij o namenu in vsebinah portala bodo založniki dobili tehnična navodila za nalaganje vsebin.

Aleš Novak, direktor JAK; Zarika Snoj Verbovšek in Gaja Červ, urednici portala.        

 

ČETRTEK, 26.11.

14.30-16.00

RUSKA FEDERACIJA / INSTITUT ZA PREVAJANJE - CENTER KNJIGE RUDOMINO: Prevod kot lokomotiva vzajemne obogatitve kultur: slovani, Dvorana M1 (-1)

Predstavitev novejših knjig in projektov s področja prevajanja iz ruščine v slovenščino in obratno: ruska knjižna serija Slovenski Glagol in slovenski založniški načrti, ki jih podpira Institut za prevajanje; pogovor med avtorji, prevajalci in založniki o strategijah prevajanja in naprejšnjem razvoju slovensko-ruskih književnih odnosov. Vljudno vabljeni!
Direktor Instituta za prevajanje Jevgenij Rezničenko, literarna zgodovinarka in prevajalka dr. Julija Sozina, pisatelj Vladimir Šarov idr.

 

18.00-18.45

Predstavitev knjige Lepo, Franc Planinšek, Dvorana Lili Novy (0)

V knjigi nikakor ne gre za to, da bi lepoto ponovno zapirali v okvire opredelitev, temveč da bi jo projektirali takšno, kot obstaja v naravi in v človeškem bitju. Gre za to, da izkažemo spoštovanje Stvariteljevemu delu pa tudi človeškemu ustvarjalnemu duhu, zato da bo bralec med prebiranjem teh strani lahko odkril skrivne povezave, ki žensko lepoto vzporejajo z lepoto drevesa, lepoto grškega Apolona z abstraktno sliko, lepoto kitajskega lepopisja z arhitekturno stavbo ali morda lepoto sodobnega kipa z dežno kapljico, ki se blešči s travne bilke.

 

Predstavitev knjige pot spremembe, Siniša Ubović, Dvorana M1 (-1)

Kako  varno zakorakati na pot notranje spremembe, kako se vzljubiti in sprejeti, kako vzljubiti in sprejeti druge, kako uživati v vsakem trenutku svojega življenja, kako se znebiti starih prepričanj, kako se znova povezati s svojim bistvom, kako oprostiti sebi in drugim, kako uskladiti vse vidike svoje osebnosti: um, telo, duha in čustva, kako nadgraditi svojo službo in poklicno pot, kako živeti, kot si zaslužite, kako se notranje umiriti tudi tedaj, ko se vam zdi, da nimate nobenega nadzora, in predvsem kako postati najboljša izvedba samega sebe.

 

PETEK, 27.11.

9.30-10.30

Slovenska knjiga v italiji se predstavi, Dvorana M1 (-1)

Predstavitev knjižnega programa in knjižnih novosti slovenskih založb v Italiji: Mladika, Založništvo tržaškega tiska, Zadruga Novi matajur, Goriška Mohorjeva družba

Urednica založbe ZTT Martina Kafol, Zadruge Novi Matajur Alina Carli, Mladike Nadia Roncelli in Goriške Mohorjeve družbe Marije Češčut.

11.00-13.00       

Interni posvet o zasnovi in delovanju portala bližjiknjigi.si ter načinih sodelvoanja založnikov, knjigarnarjev in knjižničarjev, Dvorana M1 (-1)

Predstavitev ciljev, funkcionalnosti, delovanja in uporabe knjižnega portala Bližjiknjigi.si (JAK RS). Dogodek je namenjen strokovni javnosti (založnikom, knjigarnarjem, knjižničarjem), ki bo aktivno soustvarjala vsebino portala.

Aleš Novak, direktor JAK; Zarika Snoj Verbovšek in Gaja Červ, urednici portala, Mitja Kovačič, tehnični urednik portala.

 

19.00-21.00

Predstavitev knjige: Milan Kučan, prvi predsednik, Klub CD (6)

 

SOBOTA, 28.11.

11.00-12.45

Viktor E. Frankl – uporabnost in aktualnost logoterapije, Štihova dvorana (-1)

Simpozij ob 110-letnici rojstva Viktorja E. Frankla

-  Življenje in delo Viktorja Frankla, novost in aktualnost logoterapije (dr. Alexander Batthyany)

-  Kriza sodobnega človeka je kriza smisla (dr. Sebastjan Kristovič)

-  Viktor Frankl in Slovenci (dr. Jože Ramovš)

Prirejata: Celjska Mohorjeva družba, Alma Mater Europaea